KSE Prompt Design Challenge

Завершився перший етап дводенного змагання з використання штучного інтелекту KSE Prompt Design Challenge від KSE AI Future Laboratory і KSE Foundation!

Сьогодні 117 учнів зі всієї України вчились працювати із великими мовними моделями на базі штучних нейронів:

писати промпти, які дозволяють отримати якісний результат і вирішити практичну задачу,

залишатись етичними, доповнювати та спрощувати свою роботу, а не заміняти її результатами ChatGPT,

використовувати нейромережі правильно, аби вони стали ефективним помічником, і інше.

Для учнів провели три воркшопи:

Тимофій Милованов, Президент Київської школи економіки, вчив учасників основним принципам дизайну промптів, а також етиці та конфіденційності при використанні ChatGPT.

Володимир Скіцько, керівник секції «Системи та технології штучного інтелекту. Кібербезпека» Київської малої академії наук, розповідав про основи промт-інжинірингу.

Валерія Бомбандьорова, комунікаційна менеджерка в TechUkraine, ділилась досвідом використання ШІ в медіа: написання текстів та наукових робіт, переклад і аналітика.

А сьогодні команди будуть змагатись у використанні штучного інтелекту для вирішення практичних задач.

На школярів чекають 4 категорії, у кожній із яких два завдання: легке і складне. Команда має обрати одне легке та одне складне завдання, кожне з будь-яких категорій. На суд журі школярі віддадуть файл, який містить написані промпти для вирішення обраних задач. Якщо для вирішення завдання учні генерують програмний код – журі буде оцінювати його ефективність.

Переможуть ті, хто продемонструє чіткість логіки, творчість і усталеність результату, зазначає Тимофій Милованов. Це означає, що створені учнями промпти будуть задані нейромережі 5 разів – чим сталішим буде ефективний результат відповіді чату, тим вищий бал отримають учасники.

Команди-переможці отримають сертифікати на $1 000, $2 000 і $4 000 для придбання техніки Apple!